De zeven pijlers van krachtige innerlijke ontwikkeling

1 oktober 2024 11:48

De zeven pijlers van krachtige innerlijke ontwikkeling

Het pas verschenen boek van psycholoog Dirk Jan Versluis, De Zeven Pijlers van Krachtige Innerlijke Ontwikkeling, richt zich op trauma, leiderschap en ondernemerschap. Hoewel deze combinatie niet vaak voorkomt, vindt de auteur het essentieel om deze thema’s integraal te benaderen. Dit boek biedt inzicht in hoe persoonlijke en zakelijke groei onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en hoe een holistische aanpak deze groei kan bevorderen.

Echt innerlijk werk is moeilijk

In zijn boek benadrukt Versluis dat innerlijk werk meer vereist dan enkel praten over persoonlijkheidseigenschappen of leiderschapsstijlen. Het vraagt om diepgaande zelfreflectie en de moed om kwetsbaar te zijn. Vaak stuiten mensen op weerstand en angst, maar volgens de auteur is dit essentieel voor echte groei. Zonder deze innerlijke verbinding blijft ontwikkeling oppervlakkig.

Pijn en trauma horen bij de realiteit

Versluis maakt duidelijk dat pijn en trauma een onmisbaar onderdeel zijn van zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling. Hoewel het misschien ongemakkelijk is om deze onderwerpen aan te pakken, bieden ze een diepe ingang tot onze kernwaarden en vergroten ze ons bewustzijn. Het negeren van deze aspecten in coaching of therapie leidt volgens hem tot een eenzijdige en uiteindelijk ineffectieve aanpak.

Persoonlijk en zakelijk zijn onlosmakelijk verbonden

Een van de belangrijkste inzichten van het boek is dat persoonlijk en zakelijk leven sterk met elkaar verweven zijn. Vaak wordt in de therapeutische wereld te veel gefocust op het persoonlijke en in de zakelijke coaching juist te weinig op de diepere, innerlijke aspecten. Versluis pleit voor een integrale aanpak waarbij beide dimensies in balans worden ontwikkeld. Alleen dan kan men de volledige potentie benutten.

Hoe kom je tot een integrale aanpak?

De Zeven Pijlers van Krachtige Innerlijke Ontwikkeling biedt zeven thema’s die helpen om de verbinding tussen het persoonlijke en het zakelijke beter te begrijpen en te versterken. Het boek bevat meditaties en reflectievragen om deze thema’s praktisch te maken en toe te passen in het dagelijks leven. Hoewel het boek een goede start biedt, moedigt de auteur lezers aan om deze thema’s verder te verkennen met de hulp van een professional om echt resultaat te boeken.

Enthousiast geworden? Het boek is vanaf nu hier te bestellen, inclusief gratis audio-album met 2 uur aan ingesproken oefeningen en meditaties!

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.