De voordelen van vacuümverpakking voor restaurants
4 juli 2023 10:48
Voor restaurants en foodservicebedrijven is het belangrijk om kosten te besparen en minder afval te produceren. Wat zijn de voordelen van vacuüm verpakken?
Zelfde voedselkwaliteit tegen lagere kosten
Met vacuüm verpakken kun je de opslagruimte optimaal benutten. Het is hierdoor namelijk mogelijk om verschillende soorten voedsel op elkaar te stapelen, waardoor je minder of zelfs helemaal geen kratten nodig hebt. Dat scheelt in opslagkosten. Doordat voedingsmiddelen met behulp van een vacumeermachine langer kunnen worden bewaard, gooi je minder weg en hoef je minder voedsel aan te kopen. Ook dat scheelt in de kosten.
Professionele presentatie
Vacuümverpakking maakt een professionele presentatie van voedsel mogelijk. Het geheel ziet er namelijk hygiënisch uit en het voedsel blijft langer vers. Vooral als je gebruik maakt van transparante en kleurloze vacuümzakken draagt dit bij aan een aantrekkelijke productpresentatie.
Mogelijk om in bulk in te kopen
Vacuüm verpakken maakt het mogelijk om voedingsmiddelen in bulk te kopen. Daarmee bespaar je veel geld op je inkopen.
Langere houdbaarheid
Met vacuümverpakking kun je voedingsmiddelen drie tot vijf keer langer bewaren dan met conventionele opslagmethoden. Doordat er geen zuurstof bij het voedsel kan komen, vermindert namelijk de groei van bacteriën en schimmels aanzienlijk.
Geen chemische conserveringsmiddelen nodig
Met behulp van een vacuümsealer worden chemische conserveringsmiddelen overbodig. Dit scheelt in de kosten en maakt het product gezonder.
Voedselkwaliteit waarborgen
Voedingsmiddelen die vacuüm zijn verpakt, behouden hun kwaliteit. Denk hierbij aan smaak, textuur, uiterlijk en voedingswaarde. Ook droogt het voedsel niet uit en blijft de originele geur beter behouden.
Garandeert hoogste standaard van voedselveiligheid
Door gebruik te maken van vacuümverpakking komt het voedsel niet in contact met vocht, stof of vliegen. Dit garandeert de hoogste standaard van voedselveiligheid, waarmee je als restaurant of foodservicebedrijf voldoet aan de HACCP-normen. Ook kruisbesmetting kan worden voorkomen door vacuüm te verpakken, wat eveneens bijdraagt aan de veiligheid van voedsel.
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.