De rol van locaties bij zakelijke besluiten

11 mei 2024 09:00

De rol van locaties bij zakelijke besluiten

Het klinkt misschien een beetje cliché, maar het kiezen van een goede locatie is vaak even belangrijk als de agenda van een vergadering. Helemaal beslissingen waarbij veel creativiteit nodig zijn, vereisen een inspirerende locatie. Op deze manier laat De Paalkoepel in Groningen je weten waarom dit zo belangrijk is bij vergaderingen.

Het effect van omgeving op besluitvorming

Deelnemers aan een vergadering zijn ook maar mensen. Altijd in dezelfde saaie omgeving praten over belangrijke beslissingen is niet de beste optie. Door een nieuwe locatie te gebruiken, met goed lichtinval, aan het water en veel natuur zorg je ervoor dat bijvoorbeeld de stress van je medewerkers minder is. Het is namelijk aangetoond dat een rustgevende omgeving de cognitieve functies kan verbeteren, en daarom ook de creatieve besluitvorming.

Voordelen van vergaderen aan het water

Locaties zoals De Paalkoepel, die direct aan het Paterswoldsemeer liggen, bieden unieke voordelen die moeilijk na te bootsen zijn in een standaard vergaderruimte:

  • Vermindering van stress: op de meeste mensen heeft water een kalmerend effect. Het helpt bovendien om je geest te resetten als je constant zware beslissingen moet nemen.
  • Verhoogde creativiteit: een nieuwe en inspirerende omgeving zorgt voor andere impulsen, die op hun beurt weer zorgen voor nieuwe inzichten voor je bedrijf.
  • Goed voor de samenwerking: naast de productieve meeting die je zult hebben, is het ook goed voor het teamverband. Je bent er namelijk samen even uit en leert elkaar ook in een andere setting eens kennen.

Er zijn in Nederland een aantal van dit soort locaties te vinden. Welke locatie je ook kiest, wat anders dan de saaie spreekkamers zal ongetwijfeld goed zijn. Een mooie locatie om vergaderruimte te huren in Groningen is bijvoorbeeld De Paalkoepel. Hier kun je met een grote groep rustig vergaderen en je bedrijf naar het volgend en niveau tillen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.