De kracht van sociaal ondernemen voor jouw bedrijf

10 oktober 2024 14:43

De kracht van sociaal ondernemen voor jouw bedrijf

In een tijd waarin personeelstekorten en maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker worden, biedt sociaal ondernemen een oplossing die zowel de maatschappij als jouw bedrijf vooruithelpt. Het geeft je de kans om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te geven in jouw organisatie. Maar sociaal ondernemen gaat verder dan dat: het brengt diversiteit, energie en zelfs financiële voordelen met zich mee. Een slimme investering die niet alleen goed voelt, maar ook je bedrijf versterkt.

Waarom sociaal ondernemen goed werkt

Sociaal ondernemen levert meer op dan een maatschappelijke bijdrage. Je krijgt toegang tot gemotiveerde werknemers die vaak extra toegewijd zijn. Deze medewerkers brengen stabiliteit, omdat ze meestal loyaal zijn en minder snel van baan wisselen. Dat geeft rust en continuïteit in je personeelsbestand, iets wat zeker in tijden van krapte op de arbeidsmarkt goud waard is. Daarbij zijn er diverse regelingen en subsidies die sociaal ondernemen financieel aantrekkelijk maken.

Maatwerk voor jouw organisatie

Wat sociaal ondernemen extra aantrekkelijk maakt, is dat het maatwerk biedt. WSD Groep helpt ondernemers om oplossingen te vinden die aansluiten bij hun specifieke behoeften. Ze hebben als doel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die hulp bij werk zoeken te koppelen aan bedrijven die gemotiveerde medewerkers zoeken. Als sociaal werkbedrijf is WSD actief in de volgende negen gemeenten in Noord-Oost Brabant: Boxtel, Best, Vught, Sint-Michielsgestel, Son en Breugel, Nuenen, Oisterwijk, Meierijstad en Oirschot.

Of je nu tijdelijk extra handen nodig hebt voor verpakkingswerkzaamheden of structurele ondersteuning zoekt op de werkvloer, WSD biedt flexibele oplossingen. Deze begeleiding zorgt ervoor dat sociaal ondernemen niet alleen haalbaar, maar ook praktisch is, ongeacht de grootte van jouw organisatie.

De voordelen voor jouw bedrijf en de samenleving

Door te kiezen voor sociaal ondernemen, help je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je organisatie maakt echt het verschil. Sociaal ondernemen zorgt er voor dat je mensen kansen biedt die anders misschien aan de kant zouden staan. Dit draagt bij aan een inclusieve samenleving, waarin iedereen kan meedoen. Door de juiste begeleiding en ondersteuning, zoals WSD die biedt, haal je het beste uit deze medewerkers en draag je bij aan een duurzame toekomst.

Bovendien zien klanten en partners je niet alleen als een verantwoordelijke onderneming, maar ook als een aantrekkelijk werkgever. Dit helpt niet alleen om je reputatie te versterken, maar zorgt er ook voor dat je beter in staat bent om talent aan te trekken.

Hoe sociaal ondernemen jouw bedrijf toekomstbestendig maakt

Sociaal ondernemen is niet alleen een morele keuze, het is ook een slimme zakelijke zet. De krappe arbeidsmarkt biedt kansen voor ondernemers die openstaan voor een inclusieve benadering van personeelswerving. Door samen te werken met WSD kun je een breed scala aan talenten benutten die anders misschien over het hoofd zouden worden gezien. Dat betekent dat je je bedrijf voorbereidt op de toekomst en tegelijkertijd je personeelsbehoefte invult.

Aan de slag met WSD

Het mooie van sociaal ondernemen met WSD is dat het laagdrempelig en eenvoudig is. WSD zorgt voor begeleiding op maat, zodat je met een gerust hart kunt starten. Of het nu gaat om advies, het plaatsen van medewerkers of begeleiding op de werkvloer.

Wil je weten hoe sociaal ondernemen jouw bedrijf kan versterken? Neem vandaag nog contact op met WSD Groep en ontdek hoe je samen het verschil kunt maken.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.