De Impact van Coronaschuld op Nederlandse Ondernemers
20 november 2023 09:00
In de afgelopen maanden ontvingen duizenden Nederlandse ondernemers een onaangename verrassing in de vorm van aanmaningen van de Belastingdienst. Het verontrustende nieuws? Ze worden geconfronteerd met de uitdaging om hun coronabelastingschuld volledig af te lossen, aangezien ze ernstig achterlopen op hun betalingsschema. De Belastingdienst heeft reeds de eerste dwangbevelen verstuurd en deurwaarders ingeschakeld om beslag te leggen op de bezittingen van enkele honderden ondernemers.
Deze schulden betreffen de belastingen die ondernemers tijdens de coronapandemie mochten uitstellen. Het oorspronkelijke plan was om deze opgebouwde belastingschulden in termijnen terug te betalen, met een marge van vijf jaar. Echter, tienduizenden ondernemers hebben moeite om bij te blijven of hebben nog helemaal geen betalingen gedaan.
Het dringende verzoek om coronaschulden af te lossen
Tijdens de coronapandemie zijn talloze bedrijven van de ondergang gered dankzij overheidssteun, waaronder belastinguitstel. Deze maatregelen hebben bedrijven die zich al in financieel zwaar weer bevonden, een levenslijn geboden. Hoewel het aantal faillissementen in de afgelopen maanden weer is gestegen, ligt het nog steeds onder het niveau van vóór de pandemie. Niettemin zou de recente strenge aanpak van de Belastingdienst kunnen resulteren in een toename van het aantal faillissementen, met name bij bedrijven die al geruime tijd in financiële problemen verkeren.
Dwangbevelen voor coronaschuld in Nederland
Eind augustus maakte de staatssecretaris bekend dat de Belastingdienst invorderingsmaatregelen zou nemen bij maar liefst 35.000 ondernemers. Opvallend is dat een deel van deze ondernemers in actie is gekomen. Tweeduizend van hen hebben hun schuld in één keer afgelost, nog eens tweeduizend hebben hun achterstand ingelopen en vierduizend hebben hulp gezocht.
De overige 27.000 ondernemers worden momenteel geconfronteerd met invorderingsmaatregelen. Dit zijn voornamelijk kleine bedrijven met schulden van minder dan 20.000 euro. Na aanmaningen volgen dwangbevelen, waarmee beslag kan worden gelegd op de bezittingen van de ondernemers. In totaal staat er bij deze groep ondernemers een schuld van maar liefst 1 miljard euro uit.
Het ministerie van Financiën benadrukt in een schriftelijke verklaring dat ondernemers in elke fase nog steeds hulp kunnen inroepen, zelfs als er al een dwangbevel is uitgevaardigd. De staatssecretaris roept ondernemers die dit nog niet hebben gedaan op om contact op te nemen met de Belastingdienst of hulporganisaties voor ondersteuning.
Hoe Qeld kan Helpen
In deze uitdagende tijden beseffen we bij Qeld de noodzaak van flexibele oplossingen voor ondernemers die met coronaschulden te maken hebben. Ondernemers die geconfronteerd worden met dreigende dwangbevelen en beslaglegging hebben behoefte aan directe financiële ondersteuning. Hier komen alternatieve financiële oplossingen in beeld.
Een Unieke Aanpak
Bij Qeld begrijpen we dat elke ondernemer uniek is en behoefte heeft aan financiële flexibiliteit. Daarom bieden we snelle, moeiteloze en flexibele financieringsmogelijkheden, variërend van €1.000 tot €200.000. Wat maakt ons anders?
- Snelheid: We staan bekend als de snelste zakelijke leningverstrekkers op de markt. Met onze hulp hoef je niet wekenlang te wachten op goedkeuring.
- Geen Verplichte Looptijd: In tegenstelling tot traditionele kredietverstrekkers binden we onze klanten niet aan lange termijnen. Je hebt de vrijheid om je lening voor coronaschulden op elk moment af te betalen zonder extra kosten.
- Geen Verborgen Kosten: Transparantie is onze belofte. We hanteren geen verborgen kosten of verrassingen.
- Kleine en Grote Leningen: Of je nu een klein of groot bedrag nodig hebt, we kunnen je helpen.
Onze Missie is Groei
Bij Qeld is het voornaamste doel om ondernemers te ondersteunen bij hun groei. Laat je coronabelastingschuld geen obstakel vormen voor jouw bedrijf.
Hoe het Werkt
Het proces is eenvoudig:
- Dien een aanvraag in bij Qeld; dit duurt slechts 1 minuut.
- We beoordelen je aanvraag en reageren snel.
- Als je goedkeuring krijgt, kun je het geld binnen 24 uur ontvangen en gebruiken om je coronaschuld af te lossen of voor andere zakelijke behoeften.
Volgende stap
De coronaschuld vormt een uitdaging voor talloze Nederlandse ondernemers. De harde aanpak van de Belastingdienst legt de druk om deze schulden af te lossen op een hoog niveau. Echter, onthoud dat Qeld klaar staat om ondernemers te helpen met snelle, moeiteloze en flexibele financiering. Wacht niet tot het te laat is; neem controle over je financiën en laat deze instellingen je ondersteunen op weg naar groei.
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.