D-Two is nu Vooruit – en dat is goed!

3 juli 2024 08:00

D-Two is nu Vooruit  – en dat is goed!

Jarenlang – veertien jaar, om precies te zijn – was D-Two uit Elst een vaste waarde in onze regio. En dat blijft zo, maar dan onder een andere naam. Vooruit is een samenwerking tussen verschillende organisaties die samen ‘jouw digitale versneller’ zijn. Wij spraken met Ruben den Hertog, directeur van Vooruit Elst, over de veranderingen, over wat er hetzelfde blijft, en over wat Vooruit eigenlijk allemaal kan.

De digitale infrastructuur van een bedrijf heeft steeds meer impact op de manier waarop mensen werken en op de mogelijkheden die binnen hun bereik komen. Organisaties moeten steeds sneller inspelen op die mogelijkheden. En ze rekenen erop dat hun IT-omgeving net zo snel met hun meebeweegt. Ruben vertelt enthousiast over het werk dat Vooruit Elst én alle andere vestigingen van Vooruit voor hun klanten kunnen doen. “Wij zijn de veelzijdige digitale versneller die zorgt dat elke professional het beste uit zichzelf kan halen. Met de beste hard- en software. Met moeiteloze toegang tot optimaal beschermde data. En met slimme strategieën voor flexibel en slagvaardig gebruik van de cloud.”

Planeet voorop

Bij Vooruit plaatsen wij onze planeet voorop, vertelt Ruben. “We zijn een toekomstgerichte organisatie. Met ons complete IT lifecycle management maken onze klanten duurzaam gebruik van elk device, en minimaliseren we hun CO2-footprint. Wij willen samen vooruit in een duurzamere wereld.” Die instelling is niet pas door de samenwerking in Vooruit gekomen. Ook toen Rubens bedrijf nog D-Two heette werd er duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernomen. “In Elst werken veel mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Zo’n 25 medewerkers met een zogenaamd rugzakje, die begeleiding en aandacht nodig hebben, maar die ook heel graag zinvol bezig zijn. Wij bieden daarvoor de mogelijkheden en hebben ons hele bedrijfsproces erop ingericht. Zo leveren we een bijdrage aan een betere wereld.”

Bedrijfsproces op ingericht

Dat Vooruit Elst is gericht op haar medewerkers blijkt wel uit het feit dat er vier jobcoaches bij de vestiging werken. Zij begeleiden de medewerkers, zorgen ervoor dat ze hun werk goed kunnen doen, maar tegelijkertijd ook hun eigen grenzen en wensen in de gaten houden. “Wij juichen elke vorm van arbeidsparticipatie toe, dus ook bedrijven waar misschien maar plek is voor één persoon met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar wij hebben, zoals gezegd, besloten om ons bedrijf er helemaal op in te richten. Daarom investeren we ook in vier jobcoaches.” Iedere medewerker staat achter deze werkwijze, vertelt Ruben. “Vooruit is intrinsiek gemotiveerd om het op deze manier te doen. Dat maakt ons bedrijf niet alleen maatschappelijk verantwoord en erg divers, maar ook nog eens superleuk om te werken.”

Uiteenlopende IT-diensten

Waaruit dat werk bestaat? Vooruit Elst verzorgt de afvoer van afgeschreven hardware. Dat gebeurt op verantwoorde en milieuvriendelijke wijze, en op zo’n manier dat de klant er geen omkijken naar heeft. Ruben: “Wij verwijderen data van de hardware, vernietigen harde schijven en zorgen voor IT-recycling en refurbishing. Tot slot voeren we de apparatuur die écht niet meer te gebruiken is af.” Dat is niet het enige waarvoor klanten bij Vooruit terecht kunnen. Met ruim 135 medewerkers, verdeeld over vier vestigingen in het land, verzorgt de organisatie onder meer werkplekbeheer, telecom, server & storage, Ghub (Google Licensing), ERP en verschillende vormen van support. Ruben: “Er is veel synergie tussen de verschillende locaties. We dragen steeds meer certificaten, kunnen steeds meer verschillende diensten uitvoeren en daarmee klanten een groter totaalpakket bieden. En we hebben allemaal iets wat ik echt een Vooruit-mentaliteit vind: we willen het beste voor de mens en voor de planeet, en daar zetten we ons keihard voor in.”

Zelfde bedrijf, maar dan beter

De stap van D-Two naar Vooruit is dus een heel positieve, zegt Ruben. “We kunnen meer klanten helpen én we kunnen meer jongeren een begeleid arbeidstraject bieden. Dat vind ik positief.” Voor bestaande klanten die bang zijn dat alles nu verandert, heeft Ruben geruststellende woorden. “Zij houden dezelfde contactpersoon, die bereikbaar is via hetzelfde telefoonnummer, en die zich op dezelfde klantvriendelijke wijze om hen bekommert. We doen nog steeds hetzelfde, alleen dan op grotere schaal.” «

Vooruit Elst
Marithaime 5, 6662 WD Elst
Telefoon 0481 377 802
E-mail info@vooruit.nl
www.vooruit.nl

Tekst: Freddy Radstaak // Fotografie: Jacques Kok

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.