Creatieve manieren om aan het perfecte kantoor voor je onderneming te komen

21 augustus 2024 11:50

Creatieve manieren om aan het perfecte kantoor voor je onderneming te komen

Als ondernemer wil je er vanzelfsprekend voor zorgen dat je je in een omgeving bevindt waar je het beste uit jezelf en je team haalt. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe kom je immers aan het perfecte kantoor? In deze blog vind je wat creatieve manieren die ervoor zullen zorgen dat je de productieve omgeving van je dromen krijgt.

Woonunits

De eerste creatieve manier om aan het perfecte kantoor voor je onderneming te komen, is door middel van een woonunit huren. Units zijn een type gebouw waarbij het mogelijk is om ze van A naar B te brengen. Hierdoor heb je zelf de vrijheid om de locatie van het gebouw uit te zoeken, mits je de papieren hiervoor hebt. Dit is met name een aanrader wanneer je niet makkelijk aan kantoorruimte komt in je nabije omgeving. Met een beetje geluk kun je bijvoorbeeld een unit plaatsen op een weiland waar de komende jaren nog niks mee gedaan wordt.

Naar een coworking space kijken

Kijk ten tweede naar een coworking space. Voor wie dit ideaal is? Denk dan met name aan ondernemers die op zoek zijn naar een plek om te netwerken of flexibiliteit willen hebben. Je hebt hier immers niet alleen de beschikking over handige faciliteiten zoals een postadres en een kantoorplek voor calls, maar geeft je ook de kans om andere professionals te ontmoeten en samen te werken.

Een virtueel kantoor maken

Verder kun je nog een virtueel kantoor maken. Dit is een kantoor dat je alleen online kunt vinden, waardoor je dus geen onroerend goed moet hebben. Je hebt nog wel een professioneel adres voor brieven en een nummer voor telefoontjes, maar niemand kan zomaar bij je op bezoek. Dit is met name interessant voor internet ondernemingen.

Met verhuurders onderhandelen

Tevens zul je sneller aan je perfecte kantoor komen voor je onderneming door te onderhandelen. Hierdoor manoeuvreer je jezelf in een positie waarbij je een beter kantoor krijgt voor een lagere prijs. Begin met het verzamelen van informatie over de markt en vergelijkbare ruimten in de buurt, zodat je goed voorbereid aan tafel zit. Volg eventueel een onderhandelings cursus om vakman te worden op dit gebied.

Omgebouwde magazijnen overwegen

Overweeg tot slot een omgebouwd magazijn. De voordelen van dit soort ruimtes? Er is vaak voldoende plek om te werken, terwijl een magazijn vaak ook niet te claustrofobisch aanvoelt. Dit komt doordat de plafonds in een magazijn hoog zijn. Denk goed na over wat voor jou belangrijk is: ergonomie, lay-out, en zelfs de mogelijkheid om creativiteit te stimuleren. Met de juiste aanpak kan een omgebouwd magazijn niet alleen een inspirerende omgeving bieden, maar ook een slimme investering zijn voor de toekomst van je bedrijf!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.