Civiel en Bouw onder één dak

5 juli 2024 08:55

Civiel en Bouw onder één dak

Hegeman Bouw Partners en Hegeman Bouw Civiel betrekken gloednieuw pand in Bemmel

Dat bouwen zoveel meer is dan stenen stapelen bewijst Hegeman Bouw Partners met talloze prachtige projecten én de nieuwbouw van haar eigen pand op de Kazematten in Bemmel. Met plek voor de civiele tak, die voorheen in Nijmegen gehuisvest was en het bouwbedrijf, dat zijn domicilie in Arnhem had. “Alles onder één gloednieuw dak. Er zijn alleen maar pluspunten”, vertellen Henny Kamps, directeur Bouw en Wim Hegeman, DGA.

“Met Bouw opereren we vaak in Midden-Nederland. Deze plek is centraal gelegen, zit aan de snelweg en is gemakkelijk bereikbaar voor werknemers, leveranciers en opdrachtgevers. Dat scheelt in kosten voor transport van materialen en personeel”, steekt Henny Kamps van wal. Wim Hegeman vult aan: “Onze civiele werkzaamheden vinden door het hele land plaats. Een betere plek als uitvalsbasis kun je niet hebben.”

De kostenvoordelen van de nieuwbouw zijn legio. Wim Hegeman: “Het is simpel, maar één schoonmaker of één magazijnmeester in plaats van twee, dat scheelt in loonkosten. Maar ook een gezamenlijke VCA en ISO-certificering levert een grote besparing op.”

Hegeman Bouw Partners & Hegeman Bouw Civiel hebben de nieuwbouw meteen aangegrepen om een nieuw ICT-systeem met cloud-oplossing te implementeren, waarin de bedrijfsprocessen samenkomen. Het systeem geeft managementinformatie om - indien nodig - zaken bij te sturen. Bedrijfsprocessen liggen onder een continue vergrootglas, met maar één doel: de efficiëntie, flexibiliteit en veiligheid van de organisatie te optimaliseren. Opdrachtgevers varen er wel bij.

Over vergroten gesproken: het buitenterrein is nu een stuk groter dan bij de oude panden. De ecologische voetdruk daarentegen is aanzienlijk kleiner. Wie de Kazematten 6 nadert en over de drempel stapt, ziet het met eigen ogen. Het nieuwe bedrijfspand ademt naast vakmanschap duurzaamheid uit alle poriën. Dankzij een samenspel van bouwkunde en installatietechniek voldoet het gebouw aan de hoogste energielabels. Gas is uit den boze. Een warmtepompinstallatie, die is voorzien van geavanceerde regeltechniek, verwarmt en verkoelt de ruimtes. Alles voor een gezonde werkomgeving. Op het dak liggen 130 zonnepanelen. Buiten zijn er elektrische oplaadpunten voor auto’s en fietsen, binnen schittert Led-verlichting met sensoren voor daglicht en beweging om zo het energieverbruik te verminderen. Gekozen is voor materialen met een lange levensduur of met een lage milieubelasting. Een mooi voorbeeld zijn de lampen bij de entree. Deze zijn gemaakt van gerecyclede pet-flessen. Hoogwaardige isolatiematerialen voor muren, daken en vloeren maken het superenergiezuinige plaatje af.

Henny Kamps: “Hier is de basis gelegd voor een gezonde, gestabiliseerde groei.” Die continuïteit is één van kernwaarden van het familiebedrijf.

Niet winstmaximalisatie staat primair, maar het voortzetten van het fundament dat Frans Hegeman senior eind vorige eeuw legde. Met Thomas Hegeman is vorig jaar de derde generatie in het bedrijf gestart binnen Civiel. Zijn insteek: het civiele werkveld van de hoed tot de rand leren kennen om zo op langere termijn bij te dragen aan een verdere professionalisering van de civiele tak van het bedrijf.

Henny Kamps onderstreept de voordelen van een familiebedrijf: “Dankzij korte lijnen kunnen we sneller investeren en handelen. Zo zijn we in staat om snel in te spelen om veranderende omstandigheden. Wij denken niet in jaren, maar in generaties. En ja, de nieuwbouw is hierop gericht.” Lachend: “Er is nog plek voor meer personeel.”

Nu geven ruim zeventig medewerkers een gezicht aan de werkzaamheden van Hegeman Bouw Partners & Hegeman Bouw Civiel: (nieuw)bouw, renovatie, onderhoud, mutatie, Badkamer Keuken Toilet (BKT) projectmatig onderhoud, verduurzaming en civiele werkzaamheden zoals betonreparaties of -herstel en onderhoud van bruggen en viaducten.

Het portfolio aan afgeronde en lopende projecten is imposant. Grote partijen als ProRail en Rijkswaterstaat behoren tot de vaste klantenkring en veel woningcorporaties doen voor renovatie- en verduurzamingsprojecten  een beroep op het allround bouwbedrijf.

Samen met vaste ketenpartners werkt Hegeman Bouw Partners in grote projecten aan één integrale oplossing. Bewonersparticipatie speelt daarin een belangrijke rol. Kamps: “We nemen bewoners bij de hand, zodat het draagvlak hoger is. Door altijd bereikbaar te zijn voor vragen én de juiste informatie op het juiste moment te verstrekken in begrijpelijke taal. En mijlpalen vieren of activiteiten organiseren. Zoals een gezamenlijke opruimdag of een kookworkshop.”

Nog meer groot nieuws naast de nieuwbouw:  sinds enkele maanden maken Hegeman Bouw Partners & Hegeman Bouw Civiel tijdens (ver)bouwtrajecten gebruik van STA software, dé digitale oplossing voor bouwprocessen.” Kamps spreekt van een geweldige tool voor kwaliteitsborging en opleveren. “Alle kwaliteitscontroles, opleveringen en veiligheidsinspecties worden digitaal, met tablets, uitgevoerd en geregistreerd, in tekst en beeld. Dat is cruciaal sinds de invoering van de Wet kwaliteitsborging voor Bouwen (Wkb) begin dit jaar. Alle betrokken partijen, ook de opdrachtgever, hebben inzage. Kwaliteit gegarandeerd.”

Tekst: Susan Wiendels // Fotografie: Jacques Kok

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.