CFO Capabel zet haar Raad van Advies ondersteuning voor ondernemers voort onder de naam RVA Capabel

5 juni 2024 13:55

CFO Capabel zet haar Raad van Advies ondersteuning voor ondernemers voort onder de naam RVA Capabel

Sprekers van het seminar: Annemarie Jorritsma, Herman Molenaar, Jan-Willem Onink en Reinier Smit (v.l.n.r.)

Annemarie Jorritsma en Herman Molenaar delen hun visie op het seminar

Ondernemers staan voortdurend voor uitdagingen en cruciale beslissingen. Om hen te ondersteunen in hun groeipad en strategische ontwikkeling, introduceerde CFO Capabel 1,5 jaar geleden haar propositie ‘de Raad van Advies’ (RVA).

Het proces om te komen tot een goed functionerende RVA en de introductie van de juiste kandidaten, wordt nu onder de naam RVA Capabel voortgezet. Hierbij wordt de ondernemer volledig ontzorgd, waarbij de analyse van strategische vraagstukken, het operationaliseren, de selectie en de aanstelling door RVA Capabel verzorgd wordt. 

Een RVA biedt een unieke kans voor ondernemers om te profiteren van ervaren vertrouwelingen, zonder de formele verplichtingen van een Raad van Commissarissen. Het bedrijf begeleidde de afgelopen maanden diverse bedrijven, met omzetniveaus die varieerden van € 3 tot € 170 miljoen.

"Ondernemerschap is een uitdagende reis, die niet zelden eenzaam kan aanvoelen," zegt Jan-Willem Onink, verantwoordelijk voor de RvA-dienstverlening. "Met de Raad van Advies helpen we ondernemers laagdrempelig om beter doordachte beslissingen te nemen, risico's te beperken en duurzame groei te realiseren."

Tijdens een seminar in het AFAS Theater in Leusden, deelden ex-minister en ervaren bestuurder Annemarie Jorritsma samen met Herman Molenaar (ex Vanderlande Industries) hun inzichten, waarbij ondernemer Reinier Smit van iPM Partners de aanwezigen meenam in zijn ervaringen tijdens het oprichtingsproces.

Jan-Willem Onink: “Een waardevolle, informerende bijeenkomst, want er heerst nog veel onwetendheid rond dit adviesorgaan. Dat is jammer, want de RVA genereert veel waarde!”.  

Recent onderzoek gaf aan dat ondernemers binnen een RVA vooral behoefte hebben aan objectieve gesprekspartners, waardoor zij scherp worden gehouden. Ook het feit dat externe stakeholders dit adviesorgaan waarderen is een motivator om een RVA op te starten.

Een RVA levert een waardevolle bijdrage aan de continuïteit en gezonde groei van uw onderneming. Om de RVA zorgvuldig samen te stellen is een goede voorbereiding van essentieel belang.

In deze whitepaper leest u waarom een RVA belangrijk is voor elke mkb-ondernemer en hoe u in 6 stappen een RVA opricht. Ook leert u met welke valkuilen u daarbij rekening moet houden en leest u enkele quotes van collega-ondernemers die u zijn voorgegaan.

Voor meer informatie over de RVA en de diensten van RVA Capabel kunt u contact opnemen met Jan-willem.onink@rvacapabel.nl.

Over RVA Capabel

RVA Capabel begeleidt het proces om tot een uitgebalanceerde RVA te komen. RVA Capabel is een zusterorganisatie van CFO Capabel en CEO Capabel. Partnerorganisaties met ervaren finance directeuren en algemeen directeuren die parttime of tijdelijk kunnen worden ingezet bij bedrijven die een omzet genereren van 10 tot 250 miljoen.

RVA Capabel
Telefoon: 06 469 78 478
Mail: Jan-willem.onink@rvacapabel.nl
Website: www.rvacapabel.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.