Bedrijfskleding aanschaf tips
9 februari 2022 11:15
De buitenkant telt, hoe oppervlakkig dat misschien klinken kan. Omdat je maar een keer een eerste indruk kan achterlaten bij een klant, is het belangrijk dat de medewerkers de juiste uitstraling hebben. Over het algemeen beslist een klant in een tiende seconde of diegene die tegenover hem staat netjes, verzorgd en betrouwbaar overkomt. Wil je overkomen als een professioneel bedrijf, kleed je dan ook zodanig. Lastig? Met deze onderstaande tips kom je een heel eind:
1. WAT HEB IK NODIG
Bedrijfskleding kan een grote uitgave zijn, bepaal daarom goed wat de behoefte is. Vraag dit vooral ook aan de medewerkers. Het is zonde om artikelen aan te schaffen die men toch niet dragen zal.
Kijk verder wat er nodig is volgens de RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie van jullie bedrijf). Wordt er bijvoorbeeld gewerkt met gevaarlijke stoffen, heftrucks of wordt er gelast? Er zijn op dit gebied normeringen uitgebracht waar de bedrijfskleding aan moet voldoen. Verzaak je hierin als werkgever en loopt het personeel onnodig risico, dan is de kans op letsel groot en de juridische gevolgen hiervan kunnen groot zijn voor het bedrijf. Dit geld ook als de medewerker de verschafte kleding of persoonlijke bescherming niet draagt, de werkgever blijft verantwoordelijk.
2. NIET ALLE FUNCTIES HETZELFDE KLEDEN
Misschien een open deur, maar niet alle functies binnen het bedrijf hebben dezelfde werkkleding nodig. Kijk daarom naar de werkzaamheden die uitgevoerd worden. Het is zeker mogelijk om het gehele bedrijf dezelfde uitstraling te geven. Kleur is hierin belangrijk; voer je structureel dezelfde kleur en logo door dan geeft dit al snel een uniforme uitstraling ondanks dat de soort broek of jas afwijkt.
3. STOFKEUZE
Vaak wordt er gekozen voor katoen maar dit is niet altijd de juiste keuze. Katoen is een natuurproduct welke snel verkleurd, krimpt en kan gaan pillen. Een combinatie van polyester en katoen is vaak een betere keuze voor bedrijfskleding omdat dit sterker is, mooier in pasvorm blijft en langer meegaat. Kies voor een wat zwaardere kwaliteit en kleding die ook echt werkkleding is. Er zijn veel bedrijven welke promotionele shirts, polo’s en sweaters aanbieden als bedrijfskleding maar er is echt degelijk verschil in duurzaamheid en kwaliteit. Goedkoop kan daarom ook duurkoop zijn als je de kleding vaker met vervangen. Gemiddeld doet een medewerker 1 tot 1,5 jaar met werkkleding, afhankelijk van het aantal kledingstukken (hoe vaker wassen, hoe sneller slijtage) en de werkzaamheden.
4. DE JUISTE PASVORM
Comfortabel werken begint bij de juiste pasvorm. Klanten zitten niet te wachten op een bouwvakkers decolleté en dit komt ook niet heel prettig over. Te grote of te kleine kleding komt slonzig over en zit niet prettig. Pas daarom de kleding voordat het bedrukt of geborduurd wordt. Denk ook aan de dames, deze pasvormen zijn echt heel anders dan de unisex kleding, hierin is tegenwoordig volop aanbod. Ook zijn er diverse shirts en broeken in lengte maten waardoor ook de kortere- of lange personen de juiste kleding kunnen dragen.
5. LAAT JE ADVISEREN DOOR EEN SPECIALIST
Google voor de grap eens “werkpolo”. Hoeveel aanbod vind je dan? Er is zoveel aanbod dat men door de bomen het bos niet meer ziet. Laat je daarom helpen in de aanschaf van de kleding. Ook nabestellen gaat dan makkelijker want de maten en kledinglijn zijn dan al bekend. De specialist heeft ervaring met het aanbod en weet van andere klanten hoe de kleding bevalt en welke er bij uw bedrijf kunnen worden ingezet.
Femke Hendriks
Bedrijfskleding specialist.
Hendriks bedrijfskleding
info@hendriksbedrijfskleding.nl
Website: Hendriks Bedrijfskleding
Volg ons op onze social media kanalen:
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.