Bedrijfsauto verzekeren? Doe het In eén keer goed!

7 oktober 2024 08:39

Bedrijfsauto verzekeren? Doe het In eén keer goed!

Een bedrijfsauto is vaak een onmisbaar onderdeel van een onderneming. Of je nu goederen vervoert, klanten bezoekt of je werknemers op pad stuurt, een bedrijfsauto zorgt ervoor dat het werk gedaan kan worden. Het is daarom erg belangrijk om je bedrijfsauto goed te verzekeren. Een goede verzekering beschermt je niet alleen tegen onverwachte kosten bij schade of diefstal, maar zorgt er ook voor dat jij je met een gerust hart kunt focussen op de bedrijfsvoering.

Soorten bedrijfsautoverzekeringen

Wanneer je je gaat verdiepen in een zakelijke autoverzekering, zul je ontdekken dat je drie keuzes hebt, net als bij een particuliere autoverzekering. We lichten de opties kort toe:

Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA)

Dit wordt ook wel een WA-verzekering genoemd en is wettelijk verplicht voor elke autobezitter in Nederland. Hiermee wordt de schade gedekt die je met je bedrijfsauto aan anderen toebrengt. Zonder deze verzekering mag je de weg niet op. Ga je wel de weg op met een onverzekerde auto? Dan kunnen de kosten voor schade flink oplopen. Zowel de schade aan je eigen auto als de schade die je aan anderen toebrengt is dan niet verzekerd. Sluit daarom altijd minimaal een WA-verzekering af.

WA plus

Met een WA+ verzekering, ook wel beperkt casco-verzekering genoemd, ben je naast de schade die je toebrengt aan anderen ook verzekerd tegen schade aan je eigen bedrijfsauto. Dit betreft schade door diefstal, inbraak, brand, storm en ruitschade. Je bent met WA+ dus breder en beter verzekerd dan met enkel WA.

Allrisk

Met een allrisk verzekering heb je de meest uitgebreide dekking. Naast de WA- en WA Plus-dekking ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen voertuig, ongeacht wie de schuldige is. Dit is vooral handig voor nieuwe of prijzige bedrijfsauto's, omdat de kosten van reparatie of vervanging dan vaak hoog zijn.

Aanvullende verzekeringen

Bij het kiezen van een basisdekking heb je de keuze uit drie dekkingen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om aanvullende dekkingen af te sluiten, wat je meer zekerheid biedt. We nemen een aantal van deze aanvullende dekkingen door:

  1. Ongevallen inzittendenverzekering: Deze verzekering keert een vast bedrag uit bij blijvend letsel of overlijden van de bestuurder of passagiers, ongeacht wie de schuldige is.
  2. Schadeverzekering inzittenden: Deze verzekering dekt de daadwerkelijke schade van bestuurder en passagiers, zoals medische kosten of materiële schade.
  3. Rechtsbijstandverzekering: Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische ondersteuning bij conflicten in het verkeer. Dit kan variëren van conflicten met andere weggebruikers tot problemen met je verzekeraar. Deze verzekering heb je misschien niet vaak nodig, maar als je een conflict hebt met je bedrijfsauto, is het fijn als iemand je juridisch bijstaat.
     

Vergelijk zakelijke personen- en bedrijfsauto's

Het kiezen van de juiste bedrijfsautoverzekering kan een uitdaging zijn. Er zijn veel verzekeraars en dekkingsmogelijkheden. Daarom bieden wij een unieke online vergelijker voor zakelijke personen- en bedrijfsauto's aan. Vul jouw wensen en eisen in en je ziet gelijk welke verzekering het beste bij jou past. Via onze vergelijker weet je dus zeker dat je de bedrijfsauto in één keer goed verzekert.

Checkmarks:

  • Kies zelf voor WA, WA+ of Allrisk
  • Laagst mogelijke premie
  • Beste dekking en voorwaarden
  • Spoed? Bel ons op 035-6857888

FAQ

1. Wat is het verschil tussen WA, WA+ en allrisk verzekeringen voor bedrijfsauto's?
Een WA-verzekering is wettelijk verplicht in Nederland en dekt schade aan anderen. WA+ dekt dit ook, maar daarbij ook de schade aan je eigen auto door diefstal, brand, en storm. Allrisk dekt zowel WA als WA+ en schade aan je eigen bedrijfsauto, ongeacht wie schuld heeft. Voor nieuwe of waardevolle bedrijfsauto's is allrisk meestal het beste. Wil je weten welke verzekering het beste is voor jouw bedrijfsauto? Vul onze online vergelijker in! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

2. Is een rechtsbijstandverzekering verplicht voor een bedrijfsauto?
Een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht, maar kan als aanvullende dekking worden afgesloten. Deze dekking vergoedt juridische hulp bij conflicten die met je bedrijfsauto zijn ontstaan in het verkeer. Omdat de kosten voor juridische hulp snel kunnen oplopen, is het handig om deze dekking af te sluiten. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

3. Is een ongevallen inzittendenverzekering verplicht bij een bedrijfsautoverzekering?
Hoewel deze verzekering niet verplicht is, biedt een ongevallen inzittendenverzekering financiële zekerheid bij blijvend letsel of overlijden van bestuurder en passagiers. Het keert een vast bedrag uit, ongeacht wie schuld heeft aan het ongeval. Dit kan helpen om de financiële gevolgen van ernstige ongevallen op te vangen. Neem voor meer vragen contact op.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.