Andries van Puijfelik: duurzaam ondernemen in recyclingbranche

18 oktober 2024 13:13

Andries van Puijfelik: duurzaam ondernemen in recyclingbranche

Andries van Puijfelik groeide op als telg van een echte ondernemersfamilie. Het was zijn droom het familiebedrijf, Puijfelik Recycling, over te nemen. Het bedrijf was al generaties in handen van de familie. Bij de oprichting in de jaren ’20 van de vorige eeuw was het nog een eenvoudige handelsonderneming in zeep, borsteltjes en oud papier. In de loop der jaren nam de handel in oud papier en andere restmaterialen toe. Sinds 1932 handelde het familiebedrijf ook in metaal en textiel. Het bedrijf ging over van vader op zoon. Het is in omvang gegroeid en tegenwoordig een bekende speler in de recyclingbranche. 

Nieuwe start

De uitbreiding van de diensten heeft ervoor gezorgd dat Van Puijfelik bekend werd bij zowel het nationale als internationale publiek. Samen met zijn neef Jaimy hebben ze een nieuwe strategie bepaald en zijn ze in 2016 verdergegaan onder de naam: Recycling Continu.

Het bedrijf mag dan een nieuwe naam hebben, de visie blijft hetzelfde. Andries: “Mijn doel is dat we elke dag weer het gevoel hebben dat we een waardevolle bijdrage hebben geleverd.” Zijn persoonlijke doel is het bedrijf verder te ontwikkelen. “We streven er niet naar om supergroot te worden, maar we willen wel een prominente plaats in de branche innemen.” Met drie perswagens haalt het bedrijf jaarlijks vele tonnen oud papier, metaal, hout en restafval op om deze op zo duurzame wijze te verwerken. Ook biedt Andries van Puijfelik zijn klanten diensten op het gebied van afvalmanagement, zodat klanten volledige controle over hun restmaterialen hebben.

Duurzaamheid

Het zal geen verrassing zijn dat Andries van Puijfelik enthousiast is over duurzaam ondernemen. “We zijn dagelijks bezig met materialen die gerecycled kunnen worden. Onze core business is het verwerken van papier en karton.” Hij vertelt dat hij, samen met zijn collega's, actief zoekt naar nieuwe mogelijkheden, technieken en procesverbeteringen om nog duurzamer te kunnen werken.

Werken met plezier

Duurzaam ondernemen is belangrijk voor Van Puijfelik. Nog belangrijker is dat hij met plezier naar zijn werk gaat. Zowel hij als zijn neef beschouwen hun werk als hun hobby. Bovendien zijn ze trots dat ze de zakelijke traditie van hun grootvader kunnen voortzetten.

Deze trots laat ook zien hoe belangrijk zijn familie voor hem is. “Ik ben terughoudend met het uitbreiden van het bedrijf. Ik hecht waarde aan de huidige omvang en de gezellige sfeer. Ik geloof sterk in het belang van kwaliteit en persoonlijke aandacht, boven puur streven naar grootschaligheid.” Die sfeer en harmonie vindt hij belangrijk binnen het bedrijf, maar zeker ook thuis. Het welzijn en geluk van het thuisfront gaan hem voor alles. “Het vinden van een goede balans tussen mijn werk en mijn gezin is een belangrijke drijfveer om succesvol te zijn in beide aspecten van mijn leven.”

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.