Als kennispartner en vraagbaak staan we klaar met ‘andere’ oplossingen

12 april 2022 14:13

Als kennispartner en vraagbaak staan we klaar met ‘andere’ oplossingen

De huidige arbeidsmarkt vraagt om een andere, vraaggerichte benadering van werkgeversdienstverlening, die gericht moet zijn op een duurzame relatie met de werkgever. Daarnaast vraagt ons arbeidspotentieel om een maatwerkbegeleiding richting werk. Als UWV werkgeversdienstverlening binnen het WerkgeversServicepunt Midden-Gelderland zetten wij ons voor beiden in: als kennispartner voor werkgevers én het werkfit maken van geschikte kandidaten voor onze arbeidsmarkt!

Zo kwamen wij in contact met Adriana, een gepassioneerde hobbykok die ervaring had in de horeca, maar niet verder kwam in haar ontwikkeling. Adriana werkt nog hard aan haar taalontwikkeling, maar dat bracht ons niet van de wijs. Na een goed contact tussen gemeente en de KRM academy is zij gestart met de koksopleiding Cookcamp. De eerste werkgever die haar graag een praktijkplek én baan wil aanbieden heeft zich al gemeld. Voor het bij elkaar brengen van vraag en aanbod zetten wij ons vooral in op samenwerking en verbinding. Elkaar zien, horen, en met name ‘HOE’ kunnen wij helpen en versterken! Vanuit het WerkgeversServicepunt werken wij samen met gemeenten, onderwijs en overige regionale partners. Wij werken vanuit de gedachte, 1 aanspreekpunt voor werkgevers. De behoefte om de samenwerking te intensiveren is nu groter en noodzakelijker dan ooit tevoren gezien de huidige arbeidsmarkt.

Het Dashboard Vacaturemarkt laat zien dat eind 2021 in Midden-Gelderland 8.350 vacatures open stonden: 40% meer dan eind 2019. Ook onze spanningsindicator laat zien dat de spanning op de arbeidsmarkt in Midden-Gelderland hoger is dan in 2019. Voor ICT-, technische en transport & logistieke beroepen is de arbeidsmarkt zelfs zeer krap. Alleen voor creatieve en taalkundige beroepen is de vraag en aanbod van personeel nog in evenwicht. In het rapport Personeelstekorten aanpakken, Oplossingen voor werkgevers staan 27 oplossingen met voorbeelden om personeelstekorten tegen te gaan. Met de methode Bedrijfsadvies inclusieve arbeidsorganisatie brengen speciale adviseurs de mogelijkheden voor jobcarving in kaart. U kunt als werkgever dit advies kosteloos aanvragen via UWV of WerkgeversServicepunt Midden-Gelderland. «

Annuska Sip
Manager Werkgeversdienstverlening UWV WERKbedrijf
Manager WerkgeversServicepunt Midden Gelderland

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.