Alles wat je moet weten over bedrijfsstagnatieverzekeringen

16 juni 2023 08:48

Alles wat je moet weten over bedrijfsstagnatieverzekeringen

Heb je een eigen bedrijf? Dan verwacht je waarschijnlijk niet dat deze stil komt te liggen. Toch kan dit wel gebeuren, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Omdat je inkomsten misloopt als je bedrijf stil ligt maar vaste lasten wel gewoon doorlopen, kun je in de financiële problemen komen. Gelukkig kun jij je met een bedrijfsstagnatieverzekering verzekeren tegen dit risico. Doet deze verzekering bij jou niet direct een belletje rinkelen? Lees dan vooral verder. In deze tekst vertellen wij jou namelijk alles wat je moet weten over bedrijfsstagnatieverzekeringen.

Bedrijfsstagnatieverzekering nader toegelicht

Een bedrijfsstagnatieverzekering, ook wel bedrijfsschadeverzekering genoemd, is niet verplicht. Daarom twijfel je misschien of je deze verzekering nodig hebt. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, wil je waarschijnlijk wat meer over deze verzekering weten. Vandaar dat we hier allereerst antwoord geven op de vraag: ‘wat is een bedrijfsschadeverzekering?’. De naam verklapt eigenlijk al vrij veel, want in principe is het niets meer dan een verzekering tegen stagnatie en schade van je bedrijf.

Er zijn verschillende oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat jouw bedrijf stil komt te liggen. Breekt er bijvoorbeeld brand uit? Dan kunnen machines en apparaten flinke schade oplopen. Hierdoor kun je misschien geen of (veel) minder producten produceren dan gebruikelijk. Dit kan ertoe leiden dat de productie en verkoop geheel of gedeeltelijk stil komen te liggen. Het gevolg hiervan is dat de brutowinst van jouw bedrijf aanzienlijk lager uitvalt. Met een bedrijfsstagnatieverzekering hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Hiermee ben je namelijk verzekerd voor de financiële gevolgen die een bedrijfsstagnatie met zich meebrengt.

Waar ben je precies voor verzekerd?

Nu je weet wat een bedrijfsstagnatieverzekering is, wordt het al wat makkelijker om te bepalen of je deze verzekering nodig hebt. Twijfel je nog steeds? Dan wil je waarschijnlijk ook weten waar je precies voor verzekerd bent als je een bedrijfsstagnatieverzekering afsluit. Naast brand ben je ook verzekerd voor schade door blikseminslag, ontploffing en luchtvaartuigen. Sommige verzekeraars keren ook geld uit bij schade door storm, maar dit gebeurt vaak alleen als je hier een aanvullende dekking voor hebt afgesloten. Dit geldt ook voor schade door inbraak, diefstal of vandalisme.

Voordelen van een bedrijfsstagnatieverzekering

Wie een bedrijfsstagnatieverzekering afsluit, betaalt hier iedere maand premie voor. Laat je hier niet door weerhouden om deze verzekering af te sluiten, want dit ene nadeel weegt niet op tegen de vele voordelen van een bedrijfsstagnatieverzekering. Het grootste voordeel hebben we eerder in deze tekst eigenlijk al benoemd, want deze verzekering biedt bescherming tegen financiële risico’s door bedrijfsstilstand. Daarnaast ben je in staat om je bedrijf snel weer op te starten als deze tijdelijk stil komt te liggen door brand of blikseminslag. Je kunt de uitkering van de verzekeraar dan gebruiken om het verlies aan omzet en de vaste kosten te dekken.

Hoe sluit je een bedrijfsstagnatieverzekering af?

Ben je van mening dat jouw bedrijf een bedrijfsstagnatieverzekering nodig heeft? Wacht dan vooral niet te lang met het afsluiten. Je kunt deze verzekering niet online afsluiten. Dit komt doordat ieder bedrijf anders is, waardoor een bedrijfsstagnatieverzekering op maat gemaakt wordt door een verzekeraar. Vandaar dat je altijd een gesprek moet aanvragen als jij je wilt verzekeren voor bedrijfsstagnatie. Tijdens dit gesprek kijkt een verzekeraar naar jouw bedrijf en wordt er naar je wensen geluisterd. Hierdoor sluit je uiteindelijk de beste bedrijfsstagnatieverzekering af.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.