13 Waanzinnige Affiliate Marketing voorbeelden

26 juli 2023 09:06

13 Waanzinnige Affiliate Marketing voorbeelden

Wil je beginnen met affiliate marketing? Dan begin je met het bepalen van een topic. Je kunt een affiliate website opzetten met gratis producten, maar ook een vergelijkingssite, een blog en ga zo maar door.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Wij zetten dertien waanzinnige affiliate marketing voorbeelden voor jou op een rijtje!

1. Gratis.nl

Nederlanders houden van alles wat gratis is. Dat verklaart wellicht waarom de affiliate websites Gratis.nl zo’n groot succes is.

Op deze website vind je allerlei gratis dingen. Denk hierbij aan producten, maar ook services. Ook vind je er een overzicht van acties waar je gratis producten bij krijgt, zoals abonnementen. Handig als je op het punt staat om een nieuw abonnement af te sluiten.

Als je de website bekijkt, zie je vrij snel dat het om een affiliate website gaat. De website heeft namelijk een lay-out die typisch in de affiliate marketing wereld wordt gebruikt. Dit is overigens zeker niet storend voor de bezoeker. Sterker nog, de website is erg overzichtelijk en dit heeft hoogstwaarschijnlijk een positief effect op de inkomsten.

2. Ervaringensite.nl

Affiliate websites met reviews doen het vaak goed. Dit is niet zo vreemd, want de meeste mensen doen simpelweg online research voor ze met een bedrijf in zee gaan.

De website Ervaringensite.nl speelt hier slim op in. Op deze website lees je reviews over bijna 4000 bedrijven, in vele verschillende branches. Denk hierbij aan telecombedrijven, maar ook aan verzekeringsmaatschappijen en webwinkels.

Een groot voordeel van Ervaringensite.nl, is dat deze affiliate website goed verhuld is. Als bezoeker denk je primair op een informatieve website terecht te komen.

Wat je niet in de gaten hebt, is dat je via Ervaringensite.nl doorgestuurd wordt naar andere websites (van de beoordeelde bedrijven).

Hier verdient de websitebeheerder uiteraard een mooi zakcentje mee.

3. Vakantiepiraten.nl

Vakantiepiraten.nl is een bekende affiliate website in de branche reizen. Op de website lees je allerlei interessante artikelen over reizen en vakanties. Ook kan je er vakanties boeken.

Dat laatste is uiteraard het doel van de website. Want als je een vakantie boekt via Vakantiepiraten.nl, houdt de website hier een mooi bedrag aan over.

Vakantiepiraten.nl is een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke website. Wat deze website ook erg slim doet, is bereik zoeken op social media.

Zit je regelmatig op Facebook? Dan is de kans groot dat je ooit een post van Vakantiepiraten.nl voorbij hebt zien komen. Daarnaast is Vakantiepiraten.nl ook actief op Instagram en Twitter.

4. Sochicken.nl

Sochicken.nl is een leuk voorbeeld van een succesvolle affiliate website in de leefstyle branche.

Deze branche is de afgelopen jaren ontzettend groot geworden; steeds meer mensen houden zich actief bezig met een gezonde lifestyle.

De website lijkt informatief, maar bevat ook veel affiliate links. Deze sturen je onder andere naar bol.com, waar je lifestyle gerelateerde boeken kunt kopen.

Sochicken.nl laat zien dat affiliate marketing geen harde marketingtruc hoeft te zijn. Ook een website vol informatieve artikelen in een vrij zachte branche kan je een mooi inkomen opleveren.

5. Skyscanner.com

Op zoek naar goedkope vliegtickets? De kans is groot dat je online vliegtickets gaat vergelijken en zo op Skyscanner.com terecht komt.

Deze internationale website helpt je vliegtickets van diverse maatschappijen met elkaar te vergelijken, om zo de beste deals te vinden.

Veel mensen weten niet eens dat Skyscanner.com een affiliate website is. Toch is dit het geval: voor iedere vliegticket die via Skyscanner.com wordt aangeschaft, krijgt het bedrijf een commissie.

En dat levert ze veel geld op, want het geschatte aantal maandelijkse bezoekers is 15 miljoen.

Tip van ons tussendoor: Direct goed beginnen met affiliate marketing? Klik dan hier voor de beste affiliate marketing cursus >>

6. iPhoned.nl

Naast gratis producten, reviews, reizen en lifestyle worden er ook veel affiliates websites opgezet voor de tech branche. iPhoned.nl is een mooi voorbeeld hiervan.

In enkele jaren tijd is deze website uitgegroeid tot een van de grootste iPhone blogs van Nederland.

Wil je meer weten over een van de vele iPhone modellen? Dan is de kans groot dat je op deze website terecht komt.

In alle artikelen van iPhoned.nl zijn affiliate links verwerkt. Ook artikelen die op het eerste oog puur informatief zijn, sturen je slim naar een van de partners van iPhoned.nl.

Doe je hier vervolgens een aankoop, dan krijgt iPhoned hier geld voor. En dit heeft ze veel opgeleverd, want achter deze affiliate blog zit inmiddels een heel team medewerkers.

7. Tweakers.net

Een ander voorbeeld van een bekende affiliate website in de tech branche is Tweakers.net. Tweakers.net is een van de bekendste review websites in de tech branche.

Of je nu een review wil lezen over de nieuwe Airpods of over een interne harde schijf: je vindt deze op Tweakers.net.

Een groot voordeel van een review website is dat je hier continu nieuwe content voor kunt creëren. Er zijn namelijk altijd wel interessante producten om te reviewen.

Daarnaast kan je vrij onopvallend links verwerken in reviews. Dit zie je ook duidelijk terug in de reviews van Tweakers.net; die helemaal niet op affiliate artikelen lijken.

8. Fashionchick.nl

Fashionchick.nl is een van de bekendste affiliate websites op het gebied van fashion. De meeste fashionistas onder ons zullen deze website wel kennen.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe broek? Dan kun je via Fashionchick.nl een ontzettend groot aanbod bekijken, van allerlei verschillende aanbieders.

Klik je vervolgens door en doe je een aankoop, dan krijgt Fashionchick.nl geld.

Ook Fashionchick.nl is een zeer succesvolle affiliate website. Deze website is ooit klein opgezet, maar heeft inmiddels een groot team medewerkers achter zich.

De droom van iedere affiliate!

9. Zorgwijzer.nl

Zorgverzekeringen zijn verplicht in Nederland. Ben je 18 jaar of ouder, dan moet je een zorgverzekering afsluiten.

Dit en het feit dat zorgverzekeringen hoge vergoedingen bieden, maakt deze branche erg populair onder affiliates. Zorgwijzer.nl is een van de bekendste voorbeelden van een affiliate website in de zorgverzekeringen markt.

De website helpt je om zorgverzekeringen van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Sluit je vervolgens een verzekering af, dan verdient Zorgwijzer.nl geld.

Het enige nadeel van affiliates in de zorgverzekeringen branche, is dat deze voornamelijk geld verdienen aan het einde van het jaar.

Dan sluiten de meeste mensen namelijk een nieuwe verzekering af.

Tip van ons tussendoor: Direct goed beginnen met affiliate marketing? Klik dan hier voor de beste affiliate marketing cursus >>

10. Thisiswhyimbroke.com

Thisiswhyimbroke.com is minder bekend in Nederland, maar wel een goed voorbeeld van een leuke affiliate website.

Op deze website kun je allerlei bizarre spullen vinden. Denk hierbij aan een mini kanon voor op je bureau en siliconenmaskers voor Halloween.

Jij kent Thisiswhyimbroke.com misschien niet, maar deze website haalt aardig wat bezoekers bezig met al die gekke producten.

Zo komen er gemiddeld ruim 1 miljoen bezoekers per maand op de website. Zeker niet gek dus!

11. Brickwatch.net

Dat een affiliate website niet altijd breed hoeft te zijn, bewijst de site Brickwatch.net. Ben je een groot LEGO fan? Dan ken je deze website misschien wel.

Op Brickwatch.net vind je namelijk de prijzen van maar liefst 1500+ LEGO sets. Zo kun je de prijzen van deze sets gemakkelijk vergelijken, om de beste deal te vinden.

Een leuke functionaliteit van de website is dat je ook e-mailnotificaties kunt ontvangen als er prijswijzigingen zijn.

Dit doe je door een account aan te maken en je favoriete LEGO sets te selecteren. Gaat de prijs van een van deze sets omlaag?

Dan krijg je een e-mail van Brickwatch.net. Handig voor de bezoeker, maar ook een slimme vorm van e-mailmarketing!

12. WikiHow.com

Hoe vertel je iemand dat je hem of haar leuk vindt? Hoe kun je bij YouTube inloggen met een Google account? Hoe behandel je een gekneusde vinger? Je leest het allemaal op WikiHow.com.

Dit is een van de grootste how-to websites van Nederland. Je vindt er niet alleen duizenden handleidingen over vele verschillende onderwerpen, maar ook reviews.

En omdat de content zo divers is, trekt de website vele maandelijkse bezoekers. Want of je nu technische tips nodig hebt of hulp wil voor een sociale situatie: de kans is groot dat je op WikiHow.com terecht komt.

Op WikiHow.com vind je soms vrij opvallende banners, maar ook minder opvallende links naar externe websites. Hoewel ze in kleine mate aanwezig zijn, haalt deze website iedere maand een mooi bedrag binnen.

13. Zwangerschapspagina.nl

Veel vrouwen kunnen het beamen: als je zwanger bent, kom je in een hele andere hoek van het internet terecht.

Je kunt vrijwel alles online vinden: tips tegen kwaaltjes, uitzetlijsten voor de baby en natuurlijk allerlei baby producten.

Dit maakt de baby branche erg interessant voor affiliates.

Een bekende affiliate website is Zwangerschapspagina.nl. Deze website focust zich niet alleen op alles wat met de zwangerschap te maken heeft, maar ook op baby’s, het ouderschap, de opvoeding en ga zo maar door.

De website bevat allerlei informatieve artikelen met subtiele affiliate links, waar de duizenden bezoekers maar al te vaak op klikken.

Een mooi voorbeeld van affiliate marketing in de baby branche dus.

De 4 bekendste affiliate websites

Om dit artikel af te sluiten, zetten we de 4 bekendste affiliate websites van Nederland voor je op een rijtje.

De kans is groot dat je een of meerdere websites wel eens hebt bezocht.

Onderstaande websites staan overigens op willekeurige volgorde, niet van groot naar klein of andersom.

  • Beslist.nl. Beslist.nl is een zeer bekende vergelijkingswebsite, waar je allerlei soorten producten kunt vinden. Bestel je iets na een click op Beslist.nl, dan krijgt de website een percentage van het aankoopbedrag.
  • Consumentenbond.nl. Wist jij dat Consumentenbond.nl ook een affiliate website is? Op deze website vind je uitgebreide tests van vele verschillende producten, zoals huishoudelijke producten en kinderwagens. Inclusief affiliate links en de bijbehorende inkomsten.
  • Kieskeurig.nl. Ook Kieskeurig.nl is een bekende vergelijkingssite. Ook hier kun je vele soorten producten met elkaar vergelijken. Niet alleen om het beste product te vinden, maar ook de beste prijs.
  • Gaslicht.com. Een nieuwe energierekening afsluiten? De kans is groot dat je op Gaslicht.com terecht komt. Op deze website kun je diverse aanbieders met elkaar vergelijken, op basis van jouw verbruik. Handig voor de consument, maar ook een mooie inkomstenbron voor de affiliate.

Ben je geïnspireerd en wil je ook een affiliate website opzetten? Dan raden wij je aan om eerst een affiliate marketing cursus te volgen.

Een cursus geeft je een zetje in de rug om een vliegende start te maken met jouw affiliate website.

Klik hier om met de beste Affiliate Marketing cursus te beginnen >>

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.