Aan deze eisen moet je winkelpand in 2024 sowieso voldoen!

23 juli 2024 10:04

Aan deze eisen moet je winkelpand in 2024 sowieso voldoen!

Wanneer je als ondernemer een winkelpand hebt, dan ben je daar uiteraard hartstikke blij mee. Het winkelpand zorgt er immers voor dat er brood op de plank komt. Uiteraard zorg je er om die reden voor dat je winkel goed onderhouden wordt en energieneutraal is, zodat je maandelijks niet te veel geld kwijt bent aan de vaste lasten. Maar het is ook belangrijk dat je winkelpand aan veel andere eisen voldoet. 2024 is immers een uitdagende tijd voor ondernemers met een fysieke winkel en daarom moet je slim handelen.

Uitnodigend

Je winkelpand aantrekkelijk maken klinkt eenvoudig, maar dat is het niet altijd. Dat begrijpen we. Maar je kunt je pand gelukkig uitnodigender maken door je in het perspectief van de gast te verplaatsen. Als je dus een winkelier bent, dan is het raadzaam om eens door een winkelstraat te lopen en je bewust te zijn van de ruimte om je heen. Leef even in het moment. Wat valt je op? Wat trekt je aan? Wat stoot je af?

Je komt er dan waarschijnlijk snel achter dat bepaalde zaken weerstand opwekken. Denk bijvoorbeeld aan een vieze gevel. Als je zelf ook een vieze gevel hebt, dan is je pand reinigen niet geheel onverstandig. Maar uiteraard kijk je ook naar zaken die je wel aantrekt. Denk aan de kleuren, een aantrekkelijke etalage, in hoeverre je naar binnen kunt kijken vanaf de buitenkant en ga zo maar verder.

Slim ingericht

Klanten vinden het belangrijk om van de buitenkant al te zien hoe je winkelpand er van binnen uitziet en welke producten je zoal verkoopt. Daarom is het relevant om de spullen goed neer te zetten, zodat een groot gedeelte al zichtbaar is voor de mensen die nog buiten staan. Dan zijn ze sneller geneigd om eens te bekijken wat er binnen zoal te zien is en dan gaan ze sneller iets kopen.

Maar bij de inrichting komt nog meer kijken dan dat. Het is ook belangrijk dat je winkelpand handig is ingericht, zodat klanten een winkelbezoek als aangenaam ervaren. Zorg er dus voor dat klanten niet tegen elkaar aan botsen en dat alle producten op de juiste hoogte liggen. Klinkt eenvoudig, maar bezoek voor de grap maar eens enkele winkels en je zal zien dat veel winkels niet aan die eisen voldoen.

Aangename temperatuur

Zorg ook altijd voor een aangename temperatuur in de winkel. Ook iets waar niet elke winkeleigenaar rekening mee houdt. Want ook al verkoop jij de beste producten in je stad: wanneer de bezoekers zich niet aangenaam voelen omdat het te warm of te koud is, dan wordt het alsnog lastig om klanten te behouden en omzet te genereren. Goede temperatuurregulering is om die reden dus ook relevanter dan veel winkeliers denken.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.