6 Vragen over groendak subsidie Regio: Landelijk
8 maart 2022 08:52
Wil je als onderneming bijdragen aan duurzaamheid? En daarbij je energierekening omlaag krijgen? Kijk dan eens naar dak begroeiing. Een speciale groendak subsidie voor bedrijven maakt de investering nu extra rendabel. In veel gemeentes wordt subsidie gegeven op duurzame daken, tot wel 50 %. Een interessante investering voor jouw onderneming? Solar Sedum helpt je graag verder. Zes vragen over groene daken en de mogelijke geldpotjes.
1. Wat is groendak?
De naam zegt het al, een groendak is een dak wat is bedekt met natuurlijk materiaal zoals gras, (vet)plantjes of mos. Je kunt in principe elk dak en elke gevel vergroenen. Vanwege de lagere kosten kiest Solar Sedum ervoor enkel platte of licht hellende daken te vergroenen. Ook omdat de groendak subsidie, verstrekt door gemeentes voor ondernemingen, bij steilere daken vaak vervalt.
2. Wat zijn de (financiële) voordelen?
Een groen dak neemt regenwater op en brengt het weer terug in de atmosfeer. De begroeiing verbetert de luchtkwaliteit en zorgt voor biodiversiteit op een plek waar je anders grind of dakleer aantreft. Ook isoleert een groen dak je bedrijfsruimte wat een flinke energiebesparing oplevert. Het zorgt voor verkoeling in de warme maanden (tot wel vier graden minder!) en beschermt bovendien je dak tegen de weersinvloeden. En vergeet niet dat het predicaat ‘duurzame onderneming’ de nodige goodwill kweekt onder je klanten en afnemers. Dankzij groendak subsidie kun je nu voor een voordelige prijs ook jouw dak door ons laten verduurzamen.
3. Wat kost het?
De kosten hangen onder meer af van je wensen, het soort dak en de oppervlakte die we geschikt maken en bedekken met groen. Vraag daarvoor een vrijblijvende offerte bij ons aan. Je kunt de kosten in elk geval drukken dankzij groendak subsidie voor bedrijven. Gemeentes zien het belang van duurzaamheid in en vergoeden tot 50 % van de kosten.
4. Waarom is er groendak subsidie?
De subsidie wordt door gemeentes verstrekt in de race om particulieren en ondernemingen aan te sporen duurzame maatregelen te nemen. Vooral de waterhuishouding levert in de betegelde wereld problemen op. Denk aan overstromende riolen en straten die blank staan na een forse regenbui. Laat dat nu juist één van de kernpunten zijn van groene daken: een beplant dak neemt bijna de helft van het regenwater op en geeft dat weer deels terug aan de atmosfeer.
5. Hoeveel groendak subsidie is er?
Bedrijven kunnen tot 50 % groendak subsidie krijgen. De precieze bedragen verschillen per gemeente. Je kan soms verdwalen in de wirwar aan subsidies en bijbehorende eisen. Solar Sedum helpt je daarom graag om een weg door het subsidie-oerwoud te vinden en de aanvraag voor groendak subsidie te doen. Voor ondernemers zijn er daarnaast fiscale regelingen voor duurzame investeringen zoals de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Zo wordt de duurzame investering nog aantrekkelijker.
6. Aan welke voorwaarden moet je voldoen?
De voorwaardes om voor groendak subsidie in aanmerking te komen, verschillen per gemeente. We zoeken het in jouw vestigingsplaats graag voor je uit. Een van de eisen is in elk geval dat het ontwerp en de aanleg worden uitgevoerd door een erkend bedrijf. En dat is Solar Sedum uiteraard.
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.