5x leukste ideeën voor een bedrijfsuitje

21 augustus 2024 13:19

5x leukste ideeën voor een bedrijfsuitje

Tussen het vele werken door is het ook goed om even wat ontspanning in te plannen. Denk bijvoorbeeld aan wat ontspanning in de vorm van een bedrijfsuitje. Ben je op zoek naar wat ideeën voor een leuk bedrijfsuitje? In de onderstaande blog zetten we vijf evenementen voor je op een rij.

1. Samenwerken met een escaperoom

Een escaperoom is een leuk bedrijfsuitje dat bij veel bedrijven in de smaak valt. Samen met de collega’s moeten jullie binnen een bepaalde tijd zien te ontsnappen uit een ruimte. Dat gaat overigens vaak niet zo makkelijk, want je moet verschillende opdrachten en taken uitvoeren om iedere keer een stapje verder te komen. In vrijwel iedere stad zit wel een escaperoom, dus je hoeft over het algemeen ook niet ver te reizen om naar de locatie van het uitje te gaan. Ideaal!

2. Meezingen tijdens een festival of concert

Hoe leuk is het om met de collega’s uit volle borst mee te zingen tijdens een concert? Je kunt naar een concert gaan van een artiest die jullie allemaal leuk vinden, maar je kunt natuurlijk ook naar een evenement of een festival gaan waar verschillende artiesten optreden: zo is er voor ieder wel wat wils. Neem eens een kijkje in de concertagenda om te kijken welke concerten, evenementen en festivals er binnenkort plaatsvinden. Natuurlijk moet je wel eerst de tickets bemachtigen. Bestel daarom ook je kaarten via GoTicketShop, zodat je het volgende bedrijfsuitje kan plannen.

3. Teambuilding met een spel

Een spel is een activiteit waar veel mensen vaak razendfanatiek van worden, vooral de spelletjesliefhebbers. Je hebt verschillende spellen die je samen met jouw collega’s kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan een speurtocht in de stad waar jullie verschillende opdrachten moeten zien te halen, of een spel waarbij een van jullie de boel probeert te saboteren. Een leuke manier om te werken aan teambuilding.

4. Het volgen van een workshop

Met de collega’s kun je ook een workshop volgen. Je kunt een workshop volgen die te maken heeft met de branche waarin jullie werken, maar je kunt natuurlijk ook daarbuiten denken. Het is immers een uitje om even niet aan het werk te hoeven denken. Kies bijvoorbeeld voor een kookworkshop waar jullie de lekkerste gerechten proberen te maken, die jullie vervolgens ook zelf mogen nuttigen. Je hebt ook creatieve workshops zoals pottenbakken of schilderen. Misschien krijg je dankzij zo’n creatieve workshop ook wel een nieuwe portie inspiratie die je de volgende dag kunt gebruiken op de werkvloer.

5. Samen een hapje eten

Of het nu een lunch of een diner is: met z’n allen gezamenlijk aan tafel zitten is ook al een mooie manier om tijd met elkaar door te brengen. Misschien klinkt het als een doorsnee uitje, maar veel mensen worden wel blij van dit soort momenten. Dit is overigens een moment om de dagelijkse werkzaamheden even te vergeten en juist te focussen op elkaar. Ook is dit een goed moment om elkaar wat beter te leren kennen, bijvoorbeeld als er een nieuwe collega tussen zit.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.