5 tips voor de beste inrichting van je kantoor

15 juli 2022 13:28

5 tips voor de beste inrichting van je kantoor

Een fijne werkplek is erg belangrijk. Met een mooie inrichting kun je ervoor zorgen dat jouw werknemers productief, geïnspireerd en gemotiveerd blijven. In deze blog leggen wij je uit waar je op moet letten bij het inrichten van je kantoor.

1.Bekijk welk kantoormeubulair bij je past

Goede kantoormeubels zijn erg belangrijk. Zo wil je goede bureaustoelen hebben. Dit alles om blessures te voorkomen aan je rug bijvoorbeeld. Er is niets vervelender dan dat. Bekijk daarom goed wat het beste is voor je lichaam. Neem bijvoorbeeld een zit sta bureau.

2.Zorg voor groen op kantoor

Het hebben van planten op jouw kantoor zorgt niet alleen voor een leuke en gezellige sfeer, het zorgt ook voor:

  • Verbetering van de luchtkwaliteit.
  • Verbetering van de creativiteit en productiviteit.
  • Verhoogt ook de concentratie.

Wil je groen op kantoor? Bekijk dan goed wat er goed past bij je kantoor. Er zijn namelijk veel verschillende soorten planten. Is er bijvoorbeeld weinig daglicht op kantoor? Zorg er dan voor dat je een plant koopt die hier tegen kan. Daarnaast moet er goed gekeken worden naar de grootte van de plant. Past deze wel in het kantoor? Je wil niet een plant kopen en er achter komen dat deze niet past.

3.Laat je kantoormeubels in elkaar zetten door een montagebedrijf

Ben je op zoek naar een partij die je kan ondersteunen bij het inhuizen, monteren en plaatsen van kantoormeubilair? Dan is een montagebedrijf de juiste oplossing voor jouw bedrijf.

Besteed de meubelmontage uit, dit bespaart je veel tijd die je weer anders kan besteden. Naast dat het veel tijd uitspaart zorg je er ook voor dat het professioneel gebeurt. Wat je als bedrijf graag wilt uitstralen aan jouw klanten. Naast dat het professioneel gebeurt kan het ook de levensduur van je meubulair vergroten. Wat uiteindelijk weer zorgt voor een kostenreductie.

4.Kleurstelling op kantoor

Het aanbrengen van kleuren op je kantoor staat niet alleen leuk, het vergroot ook de sfeer in je kantoor. De witte muren zijn verleden tijd. Werksfeer is van essentieel belang voor je personeel. Tegenwoordig is werksfeer steeds bepalender, omdat er een enorme krapte op de arbeidsmarkt is. Je wilt namelijk je personeel niet verliezen. Zorg daarom voor voldoende rustige kleuren die passen bij je bedrijf. Gebruik bijvoorbeeld je huisstijlkleuren op de muren. Kijk uit met felle kleuren op je kantoor. Dit kan ervoor zorgen dat je afgeleid raakt en daardoor je concentratie verliest. Wat je natuurlijk als werkgever niet wil.

5.Zorg voor voldoende ramen

Daglicht is van essentieel belang voor een mens. Het vergroot namelijk het welzijn. Licht stimuleert een aantal processen in ons lichaam. Daglicht zorgt ervoor dat we een fitter gevoel krijgen. Zorg daarom voor voldoende ramen in jouw kantoor. Plaats je kantoormeubels daarom dicht bij het raam.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.