5 apparaten die onmisbaar zijn binnen een horecabedrijf

24 oktober 2024 14:57

5 apparaten die onmisbaar zijn binnen een horecabedrijf

Nu het aantal horecabedrijven in Nederland al een tijdje in de lift zit, is het ontzettend belangrijk om als ondernemer binnen deze branche extra goed te investeren in je bedrijf. Voor een succesvol horecabedrijf heb je niet alleen goed personeel en een mooie zaak nodig, maar ook de juiste apparatuur.

Het maakt niet uit of je een restaurant, hotel of café hebt; met de juiste apparaten kun je bedrijfsprocessen verbeteren en daarmee efficiënter laten verlopen. De vraag is alleen: welke apparaten moet je sowieso hebben binnen een horecabedrijf? Wat dacht je van een rvs rookkast en een professionele espressomachine? In dit artikel vertellen we je er meer over.

1. Ga voor een industriële vaatwasser binnen horecabedrijf

Een van de zaken waar je in ieder geval in moet investeren als ondernemer binnen deze branche is hygiëne, een topprioriteit binnen je bedrijf. De plek zelf moet natuurlijk blinkend schoon zijn, maar wat dacht je van alle borden, glazen, bestek en meer die elke dag gebruikt worden? Gasten maken gebruik van dit servies, waardoor je er goed voor moet zorgen dat het schoon is.

Daar kan een industriële vaatwasser je bij helpen. Dit apparaat wordt namelijk ook wel gezien als een ware krachtpatser op het gebied van snelheid, hygiëne en efficiëntie. Ze kunnen namelijk binnen enkele minuten grote hoeveelheden servies schoonmaken, iets wat erg handig is op drukke momenten. Daarbij voldoen ze aan de strenge normen die gelden op het gebied van hygiëne in de horeca, waardoor je altijd schoon servies kunt aanbieden.

2. Rvs rookkast binnen de horeca: unieke smaakbeleving

Een apparaat waar menig ondernemer in de horeca niet aan denkt, is een rookkast. Toch is zo’n kast zeker onmisbaar wanneer je net even anders wil zijn dan de rest in dezelfde branche. Met een rookkast vergroot je namelijk de veelzijdigheid van het menu dat je aanbiedt, omdat je er voedsel in kunt roken. Denk aan vlees en vis, maar ook aan groenten en zelfs kaas en noten! Hiermee kun je je onderscheiden van de concurrentie.

Wat ook goed is om te weten, is dat het roken van voedsel van oudsher een conserveringstechniek is. Dit betekent dat je van bepaalde producten de houdbaarheid kunt verlengen, waardoor je minder voedselverspilling hebt. Werk je in je restaurant of café bijvoorbeeld met seizoensproducten, dan kan een rookkast erg handig zijn. Neem een kijkje bij Spako Food machinery voor meer informatie over rookkasten.

3. Een professionele espressomachine is een must bij horeca

Wat uiteraard absoluut niet mag ontbreken in iedere moderne horecagelegenheid is een professionele espressomachine. Het maakt niet uit of je een restaurant, een lunchroom of misschien zelfs een barretje hebt; op al dit soort plekken komt zo’n machine van pas. Koffie is namelijk een van de meest populaire dranken op de kaart! Klanten verwachten vandaag de dag dat ze kwalitatieve koffie kunnen krijgen in een horecagelegenheid. 

Daar kun je op inspelen met een professionele machine. Met een espressomachine kun je namelijk verschillende soorten koffies maken, zoals espresso’s, cappuccino’s en verschillende koffiesoorten met allerlei soorten melk. Daarbij is zo’n apparaat ideaal, omdat je er binnen no time meerdere koppen koffie mee kunt zetten. Dat is met name handig tijdens drukke momenten zoals koffiepauzes of tijdens de lunch.

4. Grote koelkasten en/of vriesapparatuur voor verse producten

Naast een espressomachine, een rookkast en een goede vaatwasser is het natuurlijk een must om over meerdere grote koelkasten en/of vriesapparatuur te beschikken. Elk bedrijf in de horeca moet zijn producten vers houden, waarvoor dit soort apparaten ideaal zijn. Met een grote koelkast en vriezer zorg je ervoor dat je altijd over verse producten beschikt en dat je voedsel op een veilige manier kan worden opgeslagen. Ga daarom voor een speciale horecakoelkast en horecavriezer.

Deze apparaten zijn groter dan normale koelkasten en beschikken over verschillende vakken om je producten optimaal op te kunnen bergen en te kunnen bewaren. Dit komt uiteindelijk de kwaliteit van de maaltijden die je serveert ten goede, iets dat je natuurlijk wil als ondernemer in de horeca. Wat ook handig is om te weten, is dat je voorraadbeheer op deze manier efficiënter kan worden beheerd, omdat je geen verspilling hebt en altijd voldoende producten binnen handbereik hebt.

5. Modern kassa- en bestelsysteem in horecabedrijf

Hoewel er nog veel meer apparaten zijn die niet mogen ontbreken in een modern horecabedrijf, willen we in ieder geval nog wat aandacht voor het belang van een modern kassa- en bestelsysteem in je horecabedrijf. Ga bijvoorbeeld voor een POS-systeem; een Point of Sale systeem dat als kassa fungeert, maar ook als voorraadbeheer en als basis om bestellingen bij te houden. Je kunt bijvoorbeeld bestellingen vanuit de bediening direct doorsturen naar de keuken, zodat de bestellingen direct kunnen worden doorgezet.

Ook bieden dit soort systemen de mogelijkheid om je voorraad correct bij te houden, zodat je precies weet wanneer je bepaalde producten aan moet vullen en dus bij moet bestellen. Voor de klant zijn er ook enkele voordelen te vinden. Zo ondersteunen POS-systemen verschillende betaalmethoden, waaronder contant en pin en zelfs digitale betalingen zoals betalingen met Apple Pay. Daarmee kun je aan de betaalwensen van verschillende klanten voldoen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.