Tech Gelderland gaat door

12 oktober 2021 15:15

 Tech Gelderland gaat door

Steeds meer mensen beseffen hoe belangrijk techniek en technologie zijn. Niet zo gek als energiemaatschappijen laten weten dat ‘het net’ het aanbod van duurzame zon- en windenergie niet meer aan kan. Alleen al om de energietransitie in goede banen te leiden zijn heel veel technici op allerlei niveaus broodnodig. En wat te denken van gezondheids- en zorgtechnologie, de ontwikkeling van biobased materialen en duurzame voedselproductie? Tech Gelderland laat zien welke technische en technologie-opleidingen er zijn in Gelderland. We zetten ook de schijnwerpers op innovatieve techbedrijven, die staan te springen om creatieve en technisch geschoolde mensen een goed betaalde baan te bieden.

Tech Gelderland schetst een veelzijdig beeld van onderwijs- en arbeidsmarktmogelijkheden. Het gaat per slot van rekening om de werknemers en de banen van de toekomst. We zetten online en offline alle initiatieven in Gelderland in het zonnetje, die zich bezighouden met het opleiden van scholieren, studenten, docenten en volwassenen in een technisch of technologisch vak. Tech Gelderland koppelt ook innovaties bij bedrijven aan de ambities van gemeenten en de provincie Gelderland. We laten zien hoe praktijkgericht onderwijs steeds vaker in samenwerking met en bij bedrijven plaatsvindt. We bieden jongeren hulp bij hun studiekeuze en wijzen volwassenen de weg voor bij- en omscholing. Tegelijk richten we ons op het basisonderwijs: hoe jonger kinderen in aanraking komen met techniek, hoe eerder ze ontdekken of daar hun talenten liggen.

Samenwerking is belangrijk, vandaar dat Tech Gelderland met heel veel partijen samenwerkt en hun boodschap meer impact en een groter bereik biedt. Ons platform zorgt voor een continue stroom aan informatie en inspiratie. Dat gebeurt via de website www.techgelderland.nl, advertentioneel via social media en de komende twaalf weken zaterdags via een dubbele pagina in regionaal dagblad de Gelderlander.

Tech Gelderland was in het eerste jaar goed voor 8,5 miljoen Google-vertoningen, 3 miljoen weergaven via Facebook en Instagram, en bijna 400.000 vertoningen in LinkedIn. We maakten een televisieprogramma, stuurden vloggers de regio in en verschenen 22 keer met een dubbele pagina in De Gelderlander, goed voor ruim 7 miljoen contactmomenten in de 13+ doelgroep. Wilt u meer weten over Tech Gelderland? Profiteren van onze promotionele aanpak? Doe mee! Mail naar: info@techgelderland.nl.

Alex Dorgelo
Programmamanager Techniekpact Arnhem-Nijmegen
& initiatiefnemer project Tech Gelderland

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.