De waarden van Driestroom

3 juli 2024 08:00

 De waarden van Driestroom

Het uitdragen en bewaken van de waarden van Driestroom is soms een uitdaging. Ook bevindt de zorg en hulpverlening zich in een moeilijke periode. Dat betekent dat in onze sector het echte contact en de persoonlijke groei van iemand met een ondersteuningsvraag onder druk staat. Terwijl wij juist staan voor die groei, voor een ervaringsrijk leven en onbeperkt meedoen voor iedereen. Soms voelt het dan alsof we tegen de stroom in moeten. Maar, eigenzinnig als we soms kunnen zijn: we geven niet op als we vinden dat iets anders moet. We blijven hierover in gesprek met financiers, samenwerkingspartners en met de landelijke politiek. Uiteindelijk kom je er vaak samen uit.

Bijvoorbeeld bij het doen van aanbesteden bij gemeenten. Driestroom doet met ca 140 gemeenten zaken. Wij willen niet met iedere wind meewaaien als deze niet bij onze visie en gedachtengoed aansluit. Wij willen de juiste ondersteuning bieden, blijven denken vanuit de mensen die we ondersteunen. Als organisatie zijn we hier altijd heel expliciet in geweest; visie en tarieven moeten passend zijn, je moet kwalitatief goed werk kunnen leveren.

Hierbij merken we steeds weer dat we met het denken vanuit alledaags geluk, ervaringsrijk en betekenisvol leven, we heel ver komen. We blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden om onze waarden, ons gedachtegoed in de praktijk te brengen.

Esther Nelissen en Lisette Tijs
Raad van Bestuur Driestroom
esthernelissen@driestroom.nl
lisettetijs@driestroom.nl
www.driestroom.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.