Succesvolle en impactvolle employee volunteering, de 5 principes voor de next step

25 mei 2021 09:55

Succesvolle en impactvolle employee volunteering, de 5 principes voor de next step

Organisaties onderscheiden zich niet alleen met hun producten of diensten. Verschil maken zij juist met hun maatschappelijke betrokkenheid. Met zaken als social return, diversiteit en inclusiviteit en ook employee volunteering. Maar hoe richt je ‘corporate volunteering’ als organisatie zelf in? Dat vertelt Internationaal expert Chris Jarvis in het webinar ‘Succesvolle en impactvolle employee volunteering, de 5 principes voor de next step’.

Chris Jarvis is een internationale autoriteit op dit gebied. Hij is vooral bekend van zijn TEDx-presentaties. Jarvis is een inspiratiebron met kennis van alle facetten. Hoe je als organisatie employee volunteering organiseert. Wat voor een bedrijf of organisatie het belang kan zijn. En vooral hoe je mensen meeneemt in jouw maatschappelijke betrokkenheid, aan de hand van de 5 succesprincipes. De insteek is praktisch, vanuit het perspectief van ondernemingen.

Bedrijven zijn Good Busy

Het webinar is tevens de start van Good Busy, een nieuwe community van bedrijven die willen bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken. Good Busy is een initiatief van Vereniging NOV, brancheorganisatie voor vrijwillige inzet. NOV organiseert dit webinar pver employee volunteering in samenwerking met de Facilicom Foundation en de Vattenfall Foundation.

Voor wie is dit webinar een must-see?

  •  Als je als bedrijf wilt bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken door kennis, expertise en tijd van je medewerkers beschikbaar te stellen, maar niet goed weet waar je moet beginnen óf vastloopt in de implementatie
  •  Als je een commercieel bedrijf bent, van klein tot groot (ook corporate foundations)
  • Als je DGA, CEO of een beslisser of beïnvloeder bent op het gebied van HR, Communicatie of Maatschappelijk betrokken ondernemen.

Dr. Lonneke Roza deed jarenlang onderzoek naar dit onderwerp bij Rotterdam School of Management en is tegenwoordig is voorzitter van Vattenfall Foundation en bestuurslid van Facilicom Foundation. “Ik werk al een aantal jaar met Chris Jarvis. Ik ben onder de indruk hoe hij op basis van wetenschappelijke inzichten een innovatieve kijk heeft ontwikkeld op hoe vrijwilligerswerk de wereld positief beïnvloedt. Niet alleen omdat de vrijwilliger iets geeft aan een ander, maar ook omdat het vrijwilliger zelf verrijkt.”

Datum, informatie en aanmelden

Het webinar vindt plaats op donderdag 24 juni, van 15.30 uur tot 16.30 uur. Meer informatie en de aanmeldinformatie zijn beschikbaar op de website van Vereniging NOV.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.