Vanaf 8 mei Bitcoins pinnen in Eindhoven

8 mei 2017 09:51

Vanaf 8 mei Bitcoins pinnen in Eindhoven

High Tech Campus Eindhoven plaatst splinternieuwe Bitcoin ATM met partner Byelex

Op 8 mei presenteert High Tech Campus Eindhoven (HTCE) een nieuwe ‘Bitcoin ATM’. Elke voorbijganger met een smartphone kan er direct Bitcoins kopen en verkopen. Ook de ‘crypto-valuta’ Ethereum (met ‘de ether’ als munteenheid) zal over twee maanden beschikbaar zijn op de geavanceerde betaalautomaat.

De Bitcoin ATM is meer dan alleen een transactiestation voor Bitcoins. Het is een laboratorium voor elke toekomstige munteenheid die gebaseerd is op Blockchain technologie. Blockchain maakt het mogelijk om financiële transacties te doen zonder tussenkomst van een centrale bank. In de toekomst zullen ook andere crypto-valuta via de Bitcoin ATM beschikbaar zijn.

‘Blockchain technologie is de grootste uitvinding na de introductie van het internet,’ zegt Herman Vissia, directeur van Byelex, samen met HTCE partner in dit project. ‘Deze betaalautomaat is een unieke mogelijkheid om aan de toekomst te ruiken en eenvoudig kennis te maken met Bitcoin en Ethereum. Wij zijn verheugd dat wij samen met High Tech Campus Eindhoven deze spannende technologie naar de gebruiker mogen brengen. En dat op een toplocatie, waar de wereldwijde innovaties van de toekomst worden uitgedacht en vormgegeven.’

Hilde de Vocht, marketing manager van High Tech Campus Eindhoven: ‘Wij zien de Campus als een living lab waar onze Campus community in aanraking komt met de nieuwste technologieën. De komst van de Bitcoin ATM naar de Campus past perfect in dit gedachtegoed. We hopen hiermee onze bedrijven en medewerkers te inspireren op het gebied van Blockchain technologie.’ De automaat zal vanaf 8 mei te vinden zijn in gebouw The Strip (HTC 1, eerste verdieping, boven Grand Café the Colour Kitchen).

De onthulling van de Bitcoin ATM gaat samen met een Campus New Technology Seminar waar verschillende experts hun licht laten schijnen over Bitcoin en Blockchain. Dit seminar is volledig volgeboekt voor publiek. 

Aanvang: 15:30

Locatie: Conference Center, High Tech Campus Eindhoven

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.