Kandidaten objectief matchen met game-based assesments

4 november 2022 12:41

Kandidaten objectief matchen met game-based assesments

Heb jij ook last van de krapte op de arbeidsmarkt? Dan ben je niet de enige. Gelukkig zien we steeds meer ontwikkelingen om deze krapte tegen te gaan. Zo heeft IVY Works, finalist van de KVK Innovatie Top 100, een innovatie ontwikkeld om talent te ontdekken, behouden en laten groeien. Met de IVY TalentMatch vind je objectief de beste kandidaten. Met betere matches, zorg jij voor gelukkige medewerkers, productieve teams en een effectieve organisatie.

Verklein je risico op bad hires

De IVY TalentMatch geeft werkgevers objectief inzicht in hun kandidaten. Door middel van wetenschappelijk gevalideerde game-based assessments brengen we meer dan 120 persoonskenmerken in beeld. Het cv en de sollicitatiebrief kunnen daarmee in de prullenbak, deze subjectieve selectiemethodes zijn verleden tijd. Middels het spelen van games krijgt de kandidaat inzicht in zijn/haar/hun cognitieve, sociaal emotionele en basis vaardigheden en persoonlijkheid. Deze uitslagen vergelijk je met de vacature eisen en zo vind je, objectief en interactief, de beste match en verklein je het risico op een bad hire.

Creëer een sterke kandidaatervaring

Die objectieve match is niet alleen voor de werkgever prettig, ook de kandidaat ervaart veel voordelen van game-based assessments. Wat is er nou leuker: wéér een motivatiebrief moeten schrijven die je waarschijnlijk veel beter mondeling kan toelichten en je cv aanpassen aan de vacature zodat je hoger in de resultaten komt, of een aantal games maken en direct inzicht krijgen in je eigen talenten? Daarnaast kan de kandidaat de assessments gewoon vanuit huis maken, in zijn/haar/hun eigen tijd.


Na het gamen krijgen kandidaten direct inzicht in hun resultaten

Eerlijke kansen voor iedereen

De IVY TalentMatch draagt bij aan een eerlijke en objectieve selectie. Alle kandidaten krijgen immers dezelfde kansen en worden beoordeeld op basis van data, in plaats van subjectieve methodes. Iedereen heeft namelijk bepaalde biases en vooroordelen (al denken of hopen we dat vaak niet), door data toe te voegen aan je recruitmentproces maak je hiring-beslissingen objectiever en eerlijker. En dat draagt uiteindelijk weer bij aan de (cognitieve) diversiteit in je team.

Zet talent op de juiste plek

Die betere matches, waar we het eerder in dit artikel over hadden, zorgen uiteindelijk ook voor minder uitstroom in je organisatie. Want als een medewerker op de juiste plek zit, zal hij/zij/hen minder snel om zich heen gaan kijken naar andere vacatures. En met de krapte op de arbeidsmarkt is het behoud van talent net zo belangrijk als het aantrekken van nieuw talent. Misschien zelfs belangrijker.

Ook een effectievere organisatie?

Samengevat zorgt IVY Works voor effectievere organisaties door middel van wetenschappelijk onderbouwde matches, een sterke kandidaat ervaring, eerlijke kansen, objectieve selectie en de juiste persoon op de juiste plek. Ook benieuwd wat de IVY TalentMatch voor jou kan betekenen? Om te vieren dat IVY Works finalist is in de KVK Innovatie Top 100, hebben we een speciale aanbieding voor organisaties die een TalentMatch in willen zetten. Klik hier voor meer informatie.

IVY Works
Telefoon: 013-7009749
Email: welkom@ivyworks.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.